Dołożymy wszelkich starań, aby pobyt w naszym lokalu
zapamiętali Państwo jak najlepiej.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.



Dania główne

Przystawki

  • Roast beef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
  • Bruschetta z cebulką, pomidorami i mozarellą na mixie sałat
  • Marynowane płatki kurczaka na mixie sałat w aromacie octu balsamicznego
  • Roladka z borowikami i beszamelem na sosie z cukinii z parmezanem
  • Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
  • Talarki z indyka w aromacie imbirowo-malinowym
  • Galantyna z indyka z nutką brzoskwini i pastą z białych trufli
  • Roladka z wędzonego łososia z białym puchem serowym i galaretką z zielonego ogórka na aromatycznym carpaccio z czerwonego buraka
  • Półgęsek z kompensowanym burakiem, musem z pieczonego jabłka, pudrem z koziego sera
  • Skoki królicze podane na kremowym musie pietruszkowym z dodakiem rucoli, pomidorów semi-dry i płatkami Grana Padano
  • Salsa pomidorowa z ricottą i anchois serwowana z grzanką czosnkową

Zupy

  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem/ z pierożkami
  • Zupa cebulowa z grzanką serową
  • Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Szlachetna zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym
  • Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
  • Krem z białych warzyw i młodego czosnku z jajkiem przepiórczym
  • Krem pomidorowo-paprykowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem z cukinii i wędzonego łososia z paluchem z ciasta francuskiego
  • Krem z dyni z płatkami grillowanego kurczaka z migdałami
  • Złocisty bulion z gęsiny z pulpecikami cielęcymi i makaronem marchewkowym

Dania główne

  • Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
  • Zawijaniec z indyka w sosie brandy
  • Kieszeń a’ la Dworek faszerowana indykiem z warzywami i wątróbką
  • Bite polędwiczki w sosie kurkowym
  • Udko z kaczki w sosie różanym
  • Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
  • Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Roladki z indyka z farszem porowo -pieczarkowym
  • Sztufada wołowa w sosie własnym
  • Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym/ kurkowym
  • Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i pieczarkami w sosie kminkowym
  • Zraziki wołowe z farszem grzybowo-cebulowym podane z sosem śmietanowym
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
  • Pierś z kaczki z musem pomarańczowym

Dodatki

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki puree z dodatkiem zielonego groszku
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanka ziemniaczana z brokułami
  • Tarta szpinakowa z cukinią i pomidorem
  • Beza ziemniaczana
  • Kluski śląskie
  • Słoneczne kluseczki
  • Kasza gryczana
  • Ryż biały/z przyprawami
  • Ryż meksykański
  • Frytki
  • Dufinki

Surówki

  • Buraczki na ciepło
  • Ćwikła z chrzanem
  • Buraczki z cebulką i koperkiem
  • Surówka z :
  • – marchewki z ananasem
    – selera
    – kapusty pekińskiej
    – kapusty kiszonej
    – kapusty białej/młodej
    – kapusty czerwonej
    – kapusty czerwonej z żurawiną i czerwonym winem
  • Kapusta zasmażana kiszona
  • Mizeria
  • Sałata zielona mix
  • Bukiet warzyw
Desery

Desery:

  • Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z prażonymi migdałami
  • Puchar lodowy z owocami/ bakaliami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Duet lodowy z konfiturą z marynowanych śliwek w czerwonym winie
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych
  • Mrożony nugat z migdałami z sosem czekoladowym lub śliwkowym
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
  • Prażone jabłko wypełnione musem różanym na sosie malinowo-waniliowym
  • Pucharek Tiramisu
  • Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie waniliowym z gałką lodów gruszkowych
  • Czekoladowy fondant z gałką lodów miętowych i sosem malinowym
  • Mini pancakes z prażonym jabłkiem i rodzynkami, sorbetem z borówki amerykańskiej i syropem klonowym
  • Mus czekoladowo-porzeczkowy z pieczoną białą czekoladą i ciekłym żelem mango-marakuja
  • Krem curstad z parzonym jogurtem i kawiorem malinowym
Zimna płyta

Sałatki:

  • Tradycyjna jarzynowa
  • Z wędzonego łososia
  • Ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
  • Z makaronem Farfalle i warzywami
  • Ziemniaczana z boczkiem i pietruszką
  • Grecka z serem feta i oliwkami
  • Przekładaniec tuńczykowy
  • Meksykańska
  • Z szynką, porem i jajkiem
  • Z kurczakiem, ananasem i porem
  • Z kaszą Kus-kus i warzywami
  • Litewska
  • Sałatka Georgia
  • Sałatka Gyros
  • Sałatka z granatu i melona
  • Sałatka z marynowanym selerem, szynką i żółtym serem

Półmisek wędlin i mięs pieczonych:

  • Kiełbasa wiejska
  • Kabanos
  • Szynka wiejska
  • Karczek pieczony szpikowany czosnkiem
  • Zawijaniec z indyka z koperkiem i pietruszką
  • Pasztet po staropolsku
  • Boczek z ziołami i musztardą francuską

Deska serów:

  • Włoskie
  • Francuskie
  • Polskie

Ryby całe nadziewane:

  • Łosoś
  • Jesiotr

Galaretki:

  • Drobiowe
  • Wieprzowe
  • Warzywne
  • Schab w galarecie
  • Dzwonki z łososia w galarecie
  • Ozorki w galarecie
  • Szynka ze szparagami w galarecie
  • Galantyna wiosenna

Ryby:

  • Śledzie w oleju
  • Śledzie w zalewie octowej
  • Śledzie w zalewie ziołowej
  • Śledzie w śmietanie
  • Śledzie po mazursku
  • Ryba po grecku
  • Tatar śledziowy z orzechami i grzankami z chrupiącą cebulką

Jajka nadziewane musem:

  • Pieczarkowym
  • Szczypiorkowo-ziołowym
  • Chrzanowym
  • Musztardowym
  • Z łososia wędzonego zdobione ikrą
  • Tuńczykowym

Zakąski:

  • Roladki z łososiem norweskim
  • Śliwka zapiekana w boczku
  • Volaventy z pastami
  • Marynaty mix
  • Rolady serowe

DODATKI

Sosy zimne do mięs:

  • Tatarski
  • Musztardowy
  • Chrzanowy
  • Cumberland
  • Remoulade
  • Tzatziki
  • Tysiąca wysp
  • Salsa meksykańska
Dania kolacyjne
  • Żeberka duszone w kapuście z kminkiem
  • Schab ze śliwką w sosie własnym
  • Gulasz burgundzki
  • Cordon Bleu
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
  • Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
  • Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
  • Gulasz burgundzki
  • Szaszłyk z karkówki/ z indyka przekładany wędzonką i warzywami
  • Schab ze szczyptą kminku w sosie żubrówkowo-śliwkowym
  • Comber z królika nadziewany indykiem w aromatycznym sosie ziołowym
  • Sandacz w sosie porowym
  • Filet z pstrąga pod płatkami migdałowymi podany na sosie z zielonego szczypiorku
  • Filet z łososia w sosie  koperkowo -cytrynowym
  • Polędwica z dorsza z makaronem Tagliatelle w sosie winnym z bukietem warzyw
  • Rolada z indyka z farszem marchewkowo-szpinakowym na sosie z suszonych pomindorów i żurawiny
  • Barszcz z krokietem/ pasztecikiem/ z sakiewką rozmaitości
  • Gulasz Strogonow
  • Żur małopolski z jajkiem i kiełbaską
  • Bigos myśliwego
  • Bogracz z kładzionymi kluseczkami
  • Zupa meksykańska
  • Ragout z wołowiny na ostro
Finger Food

Przekąski na zimno „do ręki” w różnych kompozycjach smakowych podane na bufecie.

Koszt 12 zł/1 os.

Do wyboru 7 rodzajów z prezentowanej listy

Przekąski zimne:

  • Conchiglioni z ricottą i wędzonym łososiem
  • Roladki z grillowanych bakłażanów nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami
  • Roladki z cukinii nadziewane kozim serem z zielonym pieprzem
  • Roladki z zielonych szparagów i szynki parmeńskiej
  • Pomidorki koktajlowe z mini kulkami z mozzarelli i świeżą bazylią
  • Koktajl z krewetek z sosem słodko-kwaśnym i truskawkami
  • Szaszłyk z mango i krewetek marynowanych w limonkach i kolendrze
  • Kuleczki różowego melona z szynką parmeńską
  • Roladki z wędzonego łososia z chrzanowym musem mascarpone
  • Chipsy Pringels z musem czosnkowym i chorizo
  • Kuleczki serowe (twarożkowe) z ziołami/ orzechami/ żurawiną
  • Szaszłyki serowe z bakaliami/ piklami/ owocami

Volaventy (mini ciasteczka z ciasta francuskiego):

  • Z pastą z pieczonego buraka i wędzonej papryki
  • Z borowikami duszonymi w śmietanie z tymiankiem
  • Z delikatnym musem z wędzonego pstrąga
  • Z ricottą i wędzonym łososiem
  • Z awokado i zielonym jabłkiem

Kanapeczki koktajlowe:

  • Z wędzonym łososiem i z pikantnym musem mascarpone na sezamie
  • Z kremem z cytryny i krewetką
  • Z tatarem z łososia, szalotkami i kaparami
  • Z carpaccio z wołowiny i marynowanymi w balsamico szalotkami
  • Z serem camemebert, masłem orzechowym i bakaliami
  • Z szynką parmeńską i rucolą
  • Z serkiem fromage z warzywami
  • Z jajkiem przepiórczym i anchovies
  • Z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

*Zamówienie bufetu Finger Food dla minimum 50 os.

Stół wiejski
  • Szynka marynowana z kością
  • Pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem
  • Żeberka w miodzie zapiekane
  • Żeberka w kapuście zasmażanej
  • Żeberka w sosie barbecue
  • Golonki w sosie porto
  • Biała kiełbasa z kapusta zasmażaną
  • Kaszanka
  • Salceson
  • Baleron
  • Schab ze śliwką
  • Rolada boczkowa
  • Kiełbasa wiejska
  • Ogórki kiszone
  • Smalec
  • Chleb wiejski
  • Masełka smakowe:czosnkowe, ziołowe
  • Twarożki smakowe: z rzodkiewką, szczypiorkowo-ziołowe
Fontanna czekoladowa

Fontanna czekoladowa – 8 zł/ 1os
(wys. 75 cm, 4 kaskady, ozdobny podest)

Wypożyczenie fontanny czekoladowej obejmuje:
– belgijską czekoladę Barry Callebaut
– dodatki do zanurzania w czekoladzie oraz ich przygotowanie
– talerzyki papierowe
– patyczki i widelczyki
– przygotowanie fontanny do pracy
– obsługa w trakcie przyjęcia

Wypożyczenie i obsługa fontanny dla minimum 50 os.

Rodzaje czekolad:
1. Tradycyjne – mleczna, biała, deserowa
2. Smakowe ( +1 zł/1os.) – pomarańczowa, truskawkowa, limonkowa, miodowa, karmelowa, cappuccino.

Dodatki do zanurzania:
1. Owoce świeże – gruszki, truskawki, winogrona, banany, mandarynki, jabłka, ananasy, kiwi, melony
( w cenie – 6 rodzajów do wyboru)
2. Owoce suszone – morele, śliwki, banany, daktyle, ananasy (w cenie – 2 rodzaje do wyboru)
3. Słodkości – rurki, wafelki, biszkopty, pianki marshmallow.

Ważne!

Podane ceny mogą ulec zmianie na kolejne lata.

Usługa barmańska

Cennik

Ceny usługi barmańskiej na 2017 r.:

I OPCJA:
• Impreza do 160 osób – 750 ZŁ
• Impreza powyżej 160 osób – 1250 ZŁ

CENA OBEJMUJE:

  • Wynajęcie profesjonalnego baru
  • Obsługę barmana podczas przyjęcia ( powyżej 160 osób – obsługa dwóch barmanów)
  • Przygotowanie listy drinków oraz pomoc w zakupie alkoholi niezbędnych do wykonania drinków

II OPCJA:
• Impreza do 160 osób – 1300 ZŁ
• Impreza powyżej 160 osób – 1800 ZŁ

CENA OBEJMUJE:

  • Wynajęcie profesjonalnego baru
  • Obsługę barmana podczas przyjęcia (powyżej 160 osób – obsługa dwóch barmanów)
  • Przygotowanie listy drinków oraz pomoc w zakupie alkoholi niezbędnych do wykonania drinków
  • Soki owocowe i napoje gazowane do drinków
  • Owoce potrzebne do dekoracji drinków
  • Dodatki (mięta, parasolki, mieszadełka, kolorowe słomki itp.)
  • Karty drinków na stołach gości
Pakiet Premium

Usługa barmańska + Usługa baristyczna

I OPCJA

  • Impreza do 160 os. – 750 zł + 800 zł = 1550 zł – w pakiecie cena promocyjna – 1400 zł
  • Impreza powyżej 160 os. – 1250 zł + 1200 zł = 2450 zł – w pakiecie cena promocyjna – 2100 zł

II OPCJA

  • Impreza do 160 os. – 1300 zł + 800 zł = 2100 zł – w pakiecie cena promocyjna – 1900 zł
  • Impreza powyżej 160 os. – 1800 zł + 1200 zł = 3000 zł – w pakiecie cena promocyjna – 2600 zł
Ważne

Podane ceny mogą ulec zmianie na kolejne lata.

Portfolio
Usługa baristyczna

Ceny usługi baristycznej na 2017 r.:

  • Impreza do 160 osób – 800 ZŁ
  • Impreza powyżej 160 osób – 1200 ZŁ

Cena obejmuje:

  •  Wynajęcie profesjonalnego baru i ekspresu ciśnieniowego
  • Obsługę baristy podczas przyjęcia (powyżej 160 os. – obsługa dwóch baristów)
  • Znakomity rodzaj kawy do parzenia
  •  Dodatki potrzebne do przygotowania różnych rodzajów kaw
Ważne

Podane ceny mogą ulec zmianie na kolejne lata.

Przyjęcia weselne

Rezerwacja
Rezerwacji terminu na przyjęcie weselne można dokonać telefonicznie, przez e-mail, online przez kalendarz rezerwacji lub osobiście na miejscu.
Wstępna rezerwacja (bez kaucji) dla przyjęć weselnych jest ważna na okres 1 miesiąca. Po tym czasie, w przypadku braku potwierdzenia oraz wpłaty kaucji, zostanie anulowana.

W przypadku terminów sobotnich obowiązuje wymagana minimalna liczba osób dla przyjęć weselnych- 100 osób dorosłych.

Rezerwacja terminu oznacza – rezerwację sali weselnej w dniu wybranego terminu. Przyjęcie może się rozpocząć  najwcześniej o godz. 14.00 w dniu terminu. Zakończenie przyjęcia najpóźniej o godz. 06.00 dnia następnego. Przygotowana sala  może być do dyspozycji w dniu terminu od godz. 10.00, w celu np. ustawienia winietek, własnej dekoracji itp. Dzień wcześniej przed terminem lub dzień później po terminie mogą być organizowane inne przyjęcia weselne, z takimi samymi warunkami dyspozycji sali.

W przypadku braku przyjęcia na dzień przed wybranym terminem, jest możliwość przygotowania sali dzień wcześniej oraz możliwość ustawienia winietek, własnej dekoracji itp., po wspólnym uzgodnieniu warunków.
Potwierdzenie rezerwacji
W celu potwierdzenia rezerwacji należy wpłacić kaucję w wysokości 1000 zł za 1 dzień przyjęcia, przelewem na konto.
Po wpłacie kaucji wystawione zostanie potwierdzenie rezerwacji terminu.
W przypadku rezygnacji z terminu w czasie do 8 miesięcy przed datą przyjęcia, kaucja zostanie zwrócona. Po tym okresie, kaucja nie jest zwrotna.
Rezerwacja terminu obejmuje wynajęcie sali oraz udostępnienie pod wynajem zaplecza noclegowego, tylko w dniu i w czasie organizowanego przyjęcia, w wyznaczonych godzinach.
Umowa
W okresie od 8 miesięcy przed datą przyjęcia, za porozumieniem stron, jest podpisywana umowa wiążąca wraz ze szczegółowymi warunkami organizacji przyjęcia.
Wszystkie ustalenia, tj. menu, rezerwacja noclegów, liczba osób, dekoracja, innego typu atrakcje, powinny zostać ustalone najpóźniej do 2 tygodni przed datą przyjęcia, a ostatecznie zatwierdzone do 1 tygodnia.
Rozliczenie przyjęcia następuje na podstawie ostatecznej liczby osób, podanej na 1 tydzień przed datą przyjęcia.

Oferta 2017

Menu 210 zł/ 1os. obejmuje:

  • tradycyjne powitanie Państwa Młodych (chlebek powitalny, kieliszki toastowe, lampka wina musującego dla wszystkich gości)
  • obiad (zupa + danie główne), deser, 3 dania gorące, standardową zimną płytę
  • napoje gorące oraz napoje zimne gazowane i niegazowane – bez ograniczeń
  • wynajem sali
    (od godziny ustalonej po podaniu godziny ślubu, do godziny 06.00 dnia następnego)
  • obsługę kelnerską
  • pokój dla Nowożeńców

Nie obejmuje: alkoholu (we własnym zakresie – lokal nie pobiera „korkowego”), wyrobów cukierniczych ( tort, ciasto, paczki dla gości), noclegów i dekoracji oraz innych atrakcji.

Menu 230 zł/ 1os. obejmuje:

  • tradycyjne powitanie Państwa Młodych (chlebek powitalny, kieliszki toastowe, lampka wina musującego dla wszystkich gości)
  • przystawkę, obiad (zupa + danie główne), deser, 3 dania gorące, rozszerzoną zimną płytę, stół wiejski na całą liczbę gości
  • większy wybór dań gorących
  • napoje gorące oraz napoje zimne gazowane i niegazowane – bez ograniczeń
  • wynajem sali
    (od godziny ustalonej po podaniu godziny ślubu, do godziny 06.00 dnia następnego)
  • obsługę kelnerską
  • pokój dla Nowożeńców

Nie obejmuje: alkoholu (we własnym zakresie,lokal nie pobiera „korkowego) wyrobów cukierniczych ( tort, ciasto, paczki dla gości), noclegów i dekoracji oraz innych atrakcji.

Dodatkowa opcja menu:
Obiad wieloporcjowy – dodatkowe porcje mięs podawane do obiadu:
Cała porcja – dopłata 10 zł/ 1 os.
Połówka porcji – dopłata 5 zł/ 1os
Przykład I : obiad 3-mięsny (mniejsze porcje mięsa) – dopłata 5 zł/ 1os.
Przykład II: obiad 3-mięsny (całe porcje mięsa) – dopłata 20 zł/ 1os.

Cennik dla dzieci:
– do 5 lat – bezpłatnie
– od 6 do 12 lat – 50% ceny wybranego menu

Poprawiny

Organizacja poprawin.

Organizacja poprawin wymaga dodatkowej rezerwacji sali oraz podpisania załącznika do umowy.

Standardowe poprawiny:

Cena za 1 os. wynosi 60% menu podstawowego, dla przyjęcia w godz. od 15.00 do godz. 02.00.
Każda następna godzina jest za dopłatą w wysokości 500 zł.
Menu zawiera wszystkie dania wymienione w menu podstawowym z wyjątkiem jednego dania gorącego oraz deseru.

Standardowe poprawiny są dla określonej liczby osób – minimum 60% liczby osób z pierwszego dnia przyjęcia. W przypadku mniejszej liczby osób obowiązuje cennik dla przyjęć okolicznościowych.

Niestandardowe „poprawiny”:

Obowiązuje oferta dla przyjęć okolicznościowych lub oferta przygotowana indywidualnie na życzenie.

Promocje

Promocje dla przyjęć weselnych:

Przyjęcia weselne organizowane w piątki i niedziele lub pozostałe dni w tygodniu – wybrane menu taniej o 20 zł/ 1 os.

Przyjęcia weselne organizowane w soboty w miesiącach: listopad, grudzień, styczeń, luty – wybrane menu taniej o 20 zł/ 1 os.

*Promocje nie łączą się.

*Promocja nie dotyczy Świąt Wielkanocnych oraz Sylwestra.

Ważne

Podane ceny mogą wzrosnąć maksymalnie o 10 zł/ 1 os. / 1 rok.

Przykładowe menu znajdują się w zakładce „oferty do pobrania”.

Przyjęcia okolicznościowe

Rezerwacja
Rezerwacji terminu na przyjęcie okolicznościowe można dokonać telefonicznie, przez e-mail, online przez kalendarz rezerwacji lub osobiście na miejscu.
Wstępna rezerwacja (bez kaucji) jest ważna na okres 2 tygodni. Po tym czasie, w przypadku braku potwierdzenia oraz wpłaty kaucji, zostanie anulowana.

W przypadku przyjęć okolicznościowych obowiązuje wymagana minimalna liczba osób – 20 os dorosłych. Rezerwacje nie są przyjmowane na terminy sobotnie.
Potwierdzenie rezerwacji
W celu potwierdzenia rezerwacji należy wpłacić kaucję w wysokości 300 zł – 2000 zł( w zależności od rodzaju przyjęcia) przelewem na konto.
Po wpłacie kaucji wystawione zostanie potwierdzenie rezerwacji terminu.
W przypadku rezygnacji z terminu w czasie do 8 miesięcy przed datą przyjęcia, kaucja jest zwrotna.
Po tym okresie kaucja nie zostanie zwrócona.
Rezerwacja terminu obejmuje wynajęcie sali lub jej części ( możliwość organizacji kilku przyjęć okolicznościowych w tym samym terminie, w zależności od rodzaju przyjęć) oraz udostępnienie pod wynajem zaplecza noclegowego, tylko w dniu i w czasie organizowanego przyjęcia, w wyznaczonych godzinach.
Umowa
W okresie od 8 miesięcy przed datą przyjęcia, za porozumieniem stron, jest podpisywana umowa wiążąca wraz ze szczegółowymi warunkami organizacji przyjęcia.
Wszystkie ustalenia, tj. menu, rezerwacja noclegów, liczba osób, innego typu atrakcje, powinny zostać  ustalone na 2 tygodnie przed datą przyjęcia i ostatecznie zatwierdzone do 1 tygodnia.
Rozliczenie przyjęcia następuje na podstawie ostatecznej liczby osób, podanej na 1 tydzień przed datą przyjęcia.

Oferta 2017

Menu okolicznościowe 120 zł/ 1os. obejmuje:

  • obiad (zupa + danie główne), deser, 1 danie kolacyjne, podstawową zimną płytę
  • napoje gorące oraz napoje zimne gazowane i niegazowane – bez ograniczeń
  • lampkę wina musującego dla każdego uczestnika przyjęcia
  • wynajem sali lub jej części – możliwość organizowania kilku przyjęć
    okolicznościowych w tym samym czasie np. chrzciny, roczek, komunie itp.
  • czas trwania przyjęcia – max. do 10h, najwcześniej od godz. 12.00, najpóźniej do godz. 05.00
  • obsługę kelnerską
  • podstawową dekorację – nakrycia stołów, materiały dekoracyjne, świece, małe bukiety z żywych kwiatów, białe nakładki na krzesła- tylko w przypadku przyjęć komunijnych i przyjęć po Chrzcie Św.
  • 1 pokój do udostępnienia na czas przyjęcia

Istnieje możliwość rozbudowania menu o dodatkowe dania gorące oraz dania z zimnej płyty za dodatkową opłatą.

Nie obejmuje: alkoholu (we własnym zakresie, lokal nie pobiera „korkowego”), wyrobów cukierniczych (tort, ciasto, paczki dla gości), noclegów oraz innych atrakcji.

Cennik dla dzieci:
– do 5 lat – bezpłatnie
– od 6 do 12 lat – 50% ceny wybranego menu

Ważne

W przypadku określonej liczby gości, lokal może organizować więcej niż jedno przyjęcie okolicznościowe w tym samym terminie (np. komunie, chrzciny itp.). Jednak nie jest to możliwe w przypadku przyjęć z oprawą muzyczną (zespół muzyczny, DJ).

Podane ceny mogą wzrosnąć maksymalnie o 10 zł/ 1os./ 1 rok.

Przyjęcia szkolne

Rezerwacja
Rezerwacji terminu na studniówkę/komers/półmetek można dokonać telefonicznie, przez e-mail, online przez kalendarz rezerwacji lub osobiście na miejscu.
Wstępna rezerwacja jest ważna na okres ustalony pomiędzy stronami. Po ustalonym czasie, w przypadku braku potwierdzenia oraz wpłaty kaucji, zostanie anulowana.
Potwierdzenie rezerwacji
W celu potwierdzenia rezerwacji należy wpłacić kaucję w wysokości 1000 – 2000 zł, przelewem na konto.
Po wpłacie kaucji wystawiane jest potwierdzenie rezerwacji terminu.
W przypadku rezygnacji z terminu, w czasie do 8 miesięcy przed datą przyjęcia, kaucja jest zwrotna.
Po tym okresie kaucja nie zostanie zwrócona.
Rezerwacja terminu obejmuje wynajęcie sali w dniu wybranego terminu, w wyznaczonych godzinach w zależności od rodzaju imprezy. Zaplecze noclegowe nie jest udostępniane pod wynajem podczas tego rodzaju imprez.
Umowa
W okresie od 8 miesięcy przed datą przyjęcia, za porozumieniem stron, jest podpisywana umowa wiążąca wraz ze szczegółowymi warunkami organizacji przyjęcia.
Wszystkie ustalenia, tj. menu, liczba osób, innego typu atrakcje, powinny zostać ustalone najpóźniej do 2 tygodni przed datą przyjęcia i ostatecznie zatwierdzone do 1 tygodnia.

Rozliczenie przyjęcia następuje na podstawie ostatecznej liczby osób, podanej na 1 tydzień przed datą przyjęcia.

Oferta 2017

Menu studniówkowe 130 zł/ 1 os.

Cena obejmuje:
– zupę, danie główne, deser, danie gorące, zimną płytę
– napoje gorące i napoje zimne gazowane i niegazowane bez ograniczeń
– lampkę wina musującego dla każdego uczestnika
– wynajem sali (od ustalonej godziny, do godz. 05.00 )
– obsługę kelnerską
– podstawową dekorację sali (nakrycia stołów, materiały dekoracyjne, świece, dekoracja z żywych kwiatów) i dodatkową dekorację z akcentem studniówkowym

Menu studniówkowe 140 zł/ 1os.

Cena obejmuje:
– zupę, danie główne, deser, 2 dania gorące, zimną płytę
– napoje gorące i napoje zimne gazowane i niegazowane bez ograniczeń
– lampkę wina musującego dla każdego uczestnika
– wynajem sali (od ustalonej godziny, do godz. 05.00 )
– obsługę kelnerską
– podstawową dekorację sali (nakrycia stołów, materiały dekoracyjne, świece, dekoracja z żywych kwiatów) i dodatkową dekorację z akcentem studniówkowym

Menu komers/ półmetek 95 zł/1os.

Cena obejmuje:
– danie główne, deser, 1 danie gorące, koktajlową zimną płytę
– napoje gorące i zimne bez ograniczeń
– wynajem sali ( od ustalonej godziny, do godz. 02.00 )
– obsługę kelnerską
– podstawową dekorację sali (nakrycia stołów, materiały dekoracyjne, świece, dekoracja z żywych kwiatów)

Ważne

Podane ceny mogą wzrosnąć o maksymalnie 10 zł/ 1os. / 1 rok.

Dekoracja

Usługa wykonania dekoracji sali dla przyjęcia weselnego, jak również dekoracji kościoła/miejsca ślubu oraz auta ślubnego, jest dostępna w naszym lokalu za dodatkową opłatą (poza ceną menu).

Istnieje również możliwość wynajęcia firmy z zewnątrz – pod warunkiem wspólnego porozumienia co do rodzaju dekoracji oraz dyspozycji sali.

Cennik 2017

Dekoracja podstawowa

Nakrycia stołów, serwetki obiadowe, materiały dekoracyjne, świece w wybranym kolorze i kształcie oraz drobne elementy dekoracyjne (płatki, kamyki itp.).

Dekoracja stołu Państwa Młodych – bukiet z żywych kwiatów, materiały dekoracyjne, drobne elementy dekoracyjne, świece oraz białe pokrowce na krzesła.

 

Ceny dekoracji podstawowej:

Impreza do 100 osób – 200 zł

Impreza 100 – 150 osób – 300 zł

Impreza 150 – 200 osób – 400 zł

Impreza pow. 200 osób – 500 zł

Bukiety

Do dekoracji podstawowej doliczany jest koszt za wybrane bukiety z żywych kwiatów.

Cena zależy od ilości i rodzaju kwiatów oraz sezonu na wybrane kwiaty.

Ceny bukietów:

Bukiet mały: 20 zł – 30 zł

Bukiet średni: 35 zł – 50 zł

Bukiet duży: 55 zł – 70 zł

Bukiet koktajlowy: 75 zł – 100 zł

 

Dodatkowa dekoracja

Pokrowce białe na krzesła – 7 zł/1szt.

Szarfy zielone/ białe/koronkowe na krzesła – 3 zł/1szt.

Woale wiązane na krzesłach – w cenach dekoracji podstawowej

Dekoracja filarów na sali –

– zielone gałązki (ruzkuz, bluszcz) – 30 zł/ 1 szt.

– bukiety wiszące – 30zł – 50 zł / 1 szt.

Dekoracja filarów na zewnątrz ( zielonymi gałązkami) – 30 zł/ 1 szt.

Dekoracja kryształowymi sznurami sufitu nad parkietem – 200 zł

Bukiety na białych stojakach – 50 zł -100 zł

Bukiety w białych donicach na zewnątrz – 100 zł -150 zł

Dywan biały/ czerwony – 20 zł/ 1 m2

Wynajem i dekoracja łuku na zewnątrz – materiał + element kwiatowy – 100 zł

Przygotowanie stołu na słodki bufet (naczynia + dekoracja) – 200 zł

Dodatkowe opcje wyceniane indywidualnie:

Przygotowanie i dekoracja miejsca ślubu.

Dekoracja samochodu.

Bukiety ślubne.

 

Przykładowa dekoracja kościoła.

Dekoracja ławek:

Materiał + pojedynczy element kwiatowy – 10 zł/ 1 szt.

Materiał + mały bukiecik – 20 zł/ 1szt

Materiał – 5 zł/ 1szt.

Bukiety na białych stojakach:

Średnie – 50 zł / Duże – 80 zł

Dekoracja ołtarza:

Duży bukiet pod ołtarzem + 2 bukiety – 250 zł

Dekoracja klęczników i krzeseł dla Państwa Młodych:

Materiał + dekoracja kwiatami – 130 zł

Bukiety dodatkowe na boczne ołtarze:

W zależności od ilości i rodzaju kwiatów: 60 zł – 100 zł / 1 szt.

Dodatki dekoracyjne:

Małe świeczki (np. tealight) w szklanych naczyniach – 5 zł/ 1szt.

Świece w szklanych naczyniach lub na podstawkach – 10 zł/ 1szt.

Duże świece na białych stojakach z białym materiałem i kwiatami – 40 zł/ 1szt.

Dekoracja wejścia do kościoła – wyceniana indywidualnie

Dojazd oraz wykonanie prac – wyceniane indywidualnie.

 

Przygotowanie i dekoracja miejsca ślubu

Np. Ogród /Altana

Ustawienie i dekoracja krzeseł i stołów, pergola, lampiony,

stojaki na lampiony/bukiety, dywan biały/ czerwony, dodatki dekoracyjne

(np. szklane naczynia, świece, płatki róż, woale itp.)

Koszt – do 500 zł

W cenę wliczone jest przygotowanie miejsca ślubu oraz jego uprzątnięcie po ceremonii.

Dodatkowa dekoracja żywymi kwiatami – bukiety wyceniane indywidulanie.

Hotel

Zaplecze noclegowe
jest udostępniane tylko przy organizowanych przyjęciach w lokalu oraz jest do dyspozycji dla klientów, którzy dokonali rezerwacji sali, tylko podczas organizowanego przyjęcia w wyznaczonych godzinach.
Zleceniodawcy (np. Państwo Młodzi) mają pierwszeństwo w rezerwacji noclegów dla swoich gości. W innym przypadku,
po ustaleniu między stronami, rezerwacje będą przyjmowane indywidualnie.

Dysponujemy 19 pokojami standardowymi oraz 1 pokojem dla Nowożeńców.
Pokoje znajdują się na piętrze (15 pokoi) oraz na poddaszu (4 pokoje).
Pokoje z 1 łóżkiem – 2
Pokoje z 2 łózkami – 12
Pokoje z 3 łóżkami – 5
Wszystkie łóżka są podwójne. Liczba łózek – 41 podwójnych. Maksymalna liczba osób – 82 (przy podwójnej opcji).

Pokoje są różnej wielkości, z podstawowym wyposażeniem, z łazienką z prysznicem – TV, pościel, ręczniki, kosmetyki jednorazowe.

Przedział godzin:
Zameldowanie najwcześniej od godz. 14.00.
Wymeldowanie najpóźniej do godz. 12.00.

Oferta 2017

Cena za nocleg ze śniadaniem dla 1 os. – 65 zł.
Śniadanie podawane jest w formie bufetu, w godzinach ogólnie przyjętych: 09.00 – 11.30.
Inne godziny, w miarę możliwości, są do ustalenia indywidualnie.

Śniadania w zależności od liczby osób i możliwości, organizowane są w rożnych miejscach w lokalu: w części hotelowej, w sali kominkowej, na sali głównej.

Przy zamówieniach na noclegi dla dużej grupy osób – cena do negocjacji.

Ważne

Podane ceny mogą ulec zmianie na kolejne lata.